2009 m. liepos 2 d., ketvirtadienis

Laisvės alėjoje startavo nemokamas bevielis internetas

Nuo šiandien kauniečiai bei miesto svečiai visoje Laisvės alėjoje jau gali nemokamai mėgautis bevieliu internetu. 

Dar 2009 m. balandžio 9 d. vienas iš iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ narių Henrikas Kupcikevičius buvo parengęs detalų planą kaip pagyvinti miesto centrinę dalį, pritraukti jaunimą, padėti miesto svečiams, pristatydamas idėją - „Nemokamas bevielis internetas Laisvės alėjoje“, o jau šiandien, po trijų mėnesių, Laisvės alėjoje startavo nemokamas bevielis internetas. 

Šiuo metu bendras šios prieigos pralaidumas siekia iki 50 Mb/s, artimiausioje ateityje bus dar padidintas. Nemokamu internetu bus galima naudotis Laisvės alėjoje nuo Ožeškienės gatvės iki Nepriklausomybės aikštės. Visiems prieinamas interneto ryšis – Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko inicijuoto projekto, siekiant atgaivinti Laisvės alėją, dalis. 

Įgyvendinti šį projektą Laisvės alėjoje planuota rudenį, todėl džiugu, kad tai padaryti pavyko anksčiau. Nemokamas internetas pagyvins miesto centrinę dalį, pritrauks jaunimą bei pagelbės miesto svečiams. Savivaldybė tikisi, kad ir kitos bendrovės atsigręš į miestą, pasiūlys savo iniciatyvas ir pagalbą gražinant bei plėtojant mūsų visų mylima Kauną“, – pabrėžė Kauno miesto meras A. Kupčinskas. 

Džiugu, kad Kauno miesto meras ir interneto tiekėja „Mikrovisata“ palaikė iniciatyvą ir prisidėjo prie jos įgyvendinimo. Tikiuosi, kad ši idėja suteiks ne tik malonių akimirkų, bet ir padės išspręsti daugelį klausimų. Turbūt kiekvienas esame patekę į situaciją, kuomet labai prireikia prieigos prie interneto ryšio. Dabar Laisvės alėjoje naudotis internetu galės visi ir bet kuriuo paros metu. Įvertinę, kiek bus paklausus nemokamas internetas Laisvės alėjoje, būtų galima ateityje pasvarstyti apie galimybę nemokamą bevielį internetą padaryti ir kituose miesto dalyse“, – sakė H. Kupcikevičius. 

Nemažai naudos iš nemokamo bevielio interneto turės ne tik kompiuterių ar vadinamų delninukų savininkai, bet ir turintys mobiliuosius telefonus su internetinės telefonijos (VoIP) funkcija. Nuo šiol Laisvės alėjoje užteks prisijungti prie interneto ir bus galima nesibaiminti dėl sąskaitų dydžio. Dar vienas iš daugelio pliusų - turint išmanųjį telefoną (angl. – smart phone), galima atsisiųsti informacijos apie miestą, žemėlapių – tai bus palanku miesto nepažįstantiems svečiams, turistams.