2010 m. birželio 9 d., trečiadienis

Kaune – dar daugiau nemokamo interneto taškų

Nuo šiol kauniečiai naudotis nemokamu belaidžiu internetu gali ne tik miesto centre, bet ir kitose gausiai gyventojų ir svečių lankomose vietose. 

Pernai galimybę nemokamai naudotis internetu miesto centre suteikė bendrovės TEO ir „Mikrovisatos TV“. Šią vasarą telekomunikacijų bendrovė TEO nemokamą internetą įdiegė ir Lietuvos zoologijos sode ir Senamiesčio krantinės amfiteatre. 

Pernai liepą įdiegus „Mikrovisatos TV“ nemokamo interneto paslaugą, užfiksuota apie 2 tūkst. prisijungimų, o šių metų gegužę prie tinklo jungtasi jau beveik 14 tūkst. kartų, o per visą laikotarpį – daugiau nei 73 tūkst. kartų. Vien gegužę šios bendrovės nemokamo interneto paslaugos vartotojai internete praleido daugiau nei 220 tūkst. valandų. 

„Mikrovisatos TV“ nemokamas internetas prieinamas Laisvės alėjoje, nuo E.Ožeškienės gatvės iki Nepriklausomybės aikštės, bei Senamiestyje, Rotušės aikštėje. Šiuo metu bendras šios prieigos pralaidumas siekia iki 50 Mb/s. TEO užtikrina nemokamą internetą Laisvės alėjoje ir Rotušės aikštėje. 

Pirmieji įdiegėme nemokamą bevielį internetą Kaune ir džiaugiamės sulaukę tokio dėmesio bei galėdami būti naudingi miestui ir jo svečiams“, - sakė UAB „Mikrovisatos TV“ generalinis direktorius Raimondas Gaidys. 

Puiki naujiena vasaros pradžiai - bendrovė TEO nemokamą internetą įdiegė Lietuvos zoologijos sode ir Senamiesčio krantinės amfiteatre. Taip pat veikia nemokamas internetas Laisvės alėjoje ir Rotušės aikštėje. 

Per visą nemokamo TEO interneto Kaune laikotarpį juo pasinaudojo maždaug 20 tūkst. vartotojų. 

Aktyvesnis nemokamo interneto paslaugos vartojimas prasideda aštuntą valandą ryte ir tęsiasi iki vidurnakčio. 

Pernai vasarą piko laikas buvo fiksuojamas popietėmis, o šiais metais daugiausiai prisijungimų fiksuojama pietų metu – nuo 12 iki 13 val. Nemokama interneto paslauga miestiečiai naudojasi net ir naktį. 

2009-07-02 Laisvės alėjoje startavo nemokamas bevielis internetas, todėl kauniečiai bei miesto svečiai visoje Laisvės alėjoje, Vilniaus gatvėje ir Rotušės aikštėje nemokamai mėgaujasi bevieliu internetu.