2011 m. lapkričio 14 d., pirmadienis

Animacinių filmų festivalyje – liaupsės „Zuikio kopūstų“ kūrėjui

Kaune pirmadienį prasidėjo 9-tasis Tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis“. 

Atidarymo metu apdovanotas garsus animatorius kaunietis Vladislavas Berežokas. 

Geriausio lietuvių animacinio filmo „Zuikio kopūstai“ autoriui įteikta „Riešuto“ statulėlė, pagrindinis festivalio prizas, kurią įteikė vienas iš festivalio organizatorių, sumanytojų VšĮ „Tindirindis“ direktorius Valentas Aškinis. 

Aš labai džiaugiuosi apdovanojimu, nes tai yra dvasinis įvertinimas, skatinantis mane dar daugiau kurti. Džiaugiuosi, kad vyksta tokie renginiai, nes tai yra niša, kur lietuviams galima parodyti mūsų sukurtus animacinius filmus“, – neslėpė džiaugsmo V.Berežokas. 

Jo nuomone, reikėtų keisti Lietuvoje vyraujančią nuostatą, kad animaciniai filmai skirti tik vaikams. 

Norėčiau, kad suaugę žmonės ateitų į šį festivalį ir praplėstų savo akiratį, išliptų iš pasenusių sovietinių rėmų“, – sakė kūrėjas. 

Šis žmogus – vienas geriausių ir žinomiausių animatorių Lietuvoje. Džiugu, kad jis kaunietis, nes ir animacija, Lietuvoje gimusi prieš 101-eius metus, pirmiausia pasirodė Kaune“, – kalbėjo Vytautas, vienas iš festivalio organizatorių asociacijos „Idėja Kaunui“ savanorių. 

Į festivalio atidarymą susirinko kelios dešimtys animacijos gerbėjų, kurie įsitaisė ant minkštasuolių. Jaukią vakaro atmosferą sukūrė ant staliukų uždegtos žvakės. 

Susirinkusieji šįvakar turės galimybę išvysti apie 20 trumpų animacinių filmukų. Organizatorių teigimu, festivalio metu, lapkričio 14-19 dienomis, žiūrovai nemokamai pamatys animacinius filmus iš įvairiausių šalių, tarp jų ir lietuvių autorių naujausius kūrinius. Iš viso bus parodyta daugiau nei 240 animacinių filmų. 

Šaltinis: „Kauno diena“. 

GLOBĖJAI: 

Audronė ir Jurgis ŠEFLERIAI 
Kauno miesto meras Andrius KUPČINSKAS 
LR Seimo narė Vincė Vaidevutė MARGEVIČIENĖ 
Kauno miesto tarybos narė Gintarė SKAISTĖ 

RĖMĖJAI: 
Kelionių agentūra „JETIS“ 
ArtHouse menų inkubatorius 
Kultūros rėmimo fondas 

INFORMACINIAI PARTNERIAI: 
Dienraštis „Kauno diena“ 
Facebook „Kas vyksta Kaune“ 
INIT 




ORGANIZATORIAI: 
VšĮ „Tindirindis“ 
Asociacija „Idėja Kaunui“