2013 m. lapkričio 4 d., pirmadienis

Penktoji kultūros naktis „Kauno naktys“ vyks 2014 m. rugsėjo 6 d.


Penktą kartą Kaune organizuojama miestui svarbi kultūros naktis „Kauno naktys: kultūra ir aš“, kuri vyks 2014 m. rugsėjo 6 d. nuo 20 val. vakaro iki 5 val. ryto, iš šeštadienio į sekmadienį. 

Iniciatyvinė savanoriška jaunimo grupė „Idėja Kaunui“, siekdama tikslų įgyvendinimo ir prisidėdama prie miesto kultūros kūrimo proceso, padedant rėmėjams, globėjams, partneriams ir draugams bei savanoriams, 2009 metais pirmąjį rugsėjo savaitgalį pradėjo organizuoti nekomercinę kultūros naktį „Kauno naktys“, kuri tapo išskirtinė Kauno miesto tradicija, kurios metu rugsėjo mėnesio naktį aikštes, skverus, mažus kiemelius, požemines perėjas, gatves ir netikėčiausias miesto erdves užtvindydavo įvairiausių meno rūšių projektų pristatymai, pakviečiant žmones jaukiam, draugiškam ir demokratiškam naktinėjimui po atvirus miesto muziejus, galerijas, teatrus ir kūrybines dirbtuves bei įvairiausius performansus. 

2009 metais „Kauno naktyse“ apsilankė per 50 tūkstančių lankytojų (didžiąją lankytojų dalį sudarė jaunimas), dalyvavo per 140 dalyvių. Kitais metais organizuotuose „Kauno naktyse“ lankytojų skaičius išliko panašiai toks pat, tačiau dalyvių skaičius kito: 2010 m. – 240; 2011 m. – 300, 2012 m. – 300 menininkų iš Lietuvos ir užsienio. 

Ketvirtose (2012 m.) „Kauno naktyse“ buvo pristatyta daugiau nei 70 nemokamų renginių, o šiais metais kauniečiams ir miesto svečiams penktosiose „Kauno naktyse“ bus pristatyta dar daugiau nemokamų renginių, užsienio šalių kultūros, tačiau pagrindinis dėmesys bus skiriama Lietuvos menininkams, jų kūrybai, etnokultūrai. 

Kultūros nakties „Kauno naktys“ tikslas yra skatinti įvairaus amžiaus žmonių grupes domėtis kultūriniu gyvenimu: aukšto meninio lygio įvairių sričių tarptautinio ir netarptautinio profesionaliojo ir mėgėjų meno sukūrimas ir įgyvendinimas, skirtų miesto įvaizdžiui kurti, skatinti jaunimo iniciatyvas bei miestiečius ir svečius dalyvauti kultūros kūrimo procese. 

Kultūros naktis „Kauno naktys“ yra atėjusios iš Europos sostinių, kuriose šis renginių ciklas turi keliolikos metų tradicijas. 

Kultūros nakties „Kauno naktys“ koncepcija – vieną metų naktį aikštes, skverus, mažus kiemelius, požemines perėjas, gatves ir netikėčiausias miesto erdves užtvindyti įvairiausių meno rūšių projektų pristatymais. Pakviesti žmones jaukiam, draugiškam ir demokratiškam naktinėjimui po atvirus miesto muziejus, galerijas, teatrus ir kūrybines dirbtuves dalyvaujant kultūros kūrimo procese. Kultūros naktyje „Kauno naktys“ – kiekvienas kaip paprastas žmogus neabejotinai išvys ir atras tai ko kasdienybėje nepastebi, ar neranda tam laiko. Kultūros naktis „Kauno naktys“ menininkams, o ypač jauniesiems – puiki scena pristatyti savo kūrybai. 


ORGANIZATORIAI
Savanoriška visuomeninė jaunimo organizacija asociacija „Idėja Kaunui“