2009 m. liepos 31 d., penktadienis

Pranešimo išrašas dėl Lino Kranausko ir Aušros Pociūtės

2009-04-23 dienraščio „Kauno diena“ ir Kauno miesto mero skelbto konkurso „Idėja Kaunui“ finalininkai susibūrė į neformalią iniciatyvinę jaunimo grupę „Idėja Kaunui“, kurios tikslas prisidėti prie miesto kūrimo proceso įvairiose srityse. 

Vėliau iniciatyvinė jaunimo grupė „Idėja Kaunui“ nutarė Kauno centre organizuoti renginį „Kauno naktys: ekologija ir kultūra nuo sutemų iki aušros“ (trumpinys – „Kauno naktys“), kurio koordinatoriumi paskirtas vienas iš grupės narių. 

Linas Kranauskas, vieša nuotr.
2009-07-14 save prisistatantis kaip ekologijos žinovas ir rašytojas (tiesa, savo kūrybą vadina „Nuogo vyro kliedesiai“), taip pat save prisistatantis kaip pranašas Mahometas ir Romos imperatorius Kaligula, skelbimuose ieškodamas kambario apsigyvenimui nepabijojo nurodyti, jog „siūlyti įvairius variantus, kad ir intymius“, savo veiklą pristatantis kaip „Kranausko machinacijos in association“, verkšlenantis interneto kuluaruose, teigiantis, kad „95 %. žmonių yra debilai“, studijuojantis matematiką (bent taip žurnalistams gyrėsi), baigęs bakalauro teisės studijas Vilniaus universitete, vėliau – magistro teisės studijas Mykolo Riomerio universitete (bent taip Kauno miesto merui gyrėsi), esamas Kauno miesto mero visuomeninis padėjėjas (patarėjas) (viešas asmuo) Linas Kranauskas (Linosz Kranowski), pasitraukė iš aukščiau nurodyto renginio organizavimo, nors iki to nieko nebuvo apčiuopiamo suorganizavęs. 

Linas Kranauskas, vieša nuotr.
2009-07-15 L. Kranauskas kartu su viena iš aukščiau nurodyto renginio organizatore Aušra Pociūte visuomenės informavimo priemonėje internetinėje svetainėje paskelbė pranešimą pavadinimu „Kauno naktys“, nurodydami, jog aukščiau nurodytą renginį sugalvojo ir pradėjo organizuoti idėjų dirbtuvės „id:Kaunas“. 

2009-07-24 L. Kranauskas kartu su minėtąja A. Pociūte visuomenės informavimo priemonėje internetinėje svetainėje paskelbė pranešimą pavadinimu „Atviras kvietimas prisidėti prie ___KaunoNaktų_ _ _“, nurodydami, jog aukščiau nurodytą renginį organizuoja idėjų dirbtuvės „id:Kaunas“ ir prie viso organizavimo prisideda „EkoDirbtuvės“ ir „trenex“ bei „Meno Duobė“. 

Vakar, 2009-07-30, iniciatyvinė jaunimo grupė „Idėja Kaunui“, atsižvelgdama į aukščiau nurodyto renginio koordinatoriaus pastabas dėl L. Kranausko ir A. Pociūtės veiksmus, į ankstesnį L. Kranausko ir A. Pociūtės elgesį iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ veikloje, nutarė: 
1) Liną Kranauską, kuris 2009-07-14 pasitraukęs iš aukščiau nurodyto renginio organizavimo, vėliau, 2009-07-15, 2009-07-14 ir kitomis dienomis, visuomenei platinęs tikrovės neatitinkančią informaciją, galimai mėgindamas iš iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ pasisavinti aukščiau nurodytą renginį, elgėsi netinkamai iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ veikloje, pašalinti iš iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“
2) Aušrą Pociūtę, kuri 2009-07-15, 2009-07-14 ir kitomis dienomis, visuomenei platinusi tikrovės neatitinkančią informaciją, galimai mėgindama iš iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ pasisavinti aukščiau nurodytą renginį, elgėsi netinkamai iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ veikloje, aukščiau nurodyto renginio įvykimo dieną pašalinti iš iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“

Nuo 2009-07-30 L. Kranauskas nebėra iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ narys. 
Nuo renginio „Kauno naktys: ekologija ir kultūra nuo sutemų iki aušros“ įvykimo dienos A. Pociūtė nebe bus iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ narė. 


Iniciatyvinė jaunimo grupė „Idėja Kaunui“