2011 m. gegužės 3 d., antradienis

IDĖJA: duobes gatvėse užkamšyti mezginiais

Nelopomos duobės gatvėse ir keliuose iš galvos veda ne tik Lietuvos vairuotojus. Paryžiuje dėmesį į jas ne kartą pabandyta atkreipti užkamšius spalvotais mezginiais. 

Šį darbą pradėjo menininkė Juliana Santacruz Herrera, rašo „Inhabitat“. 

Viešosiose erdvėse paliekami mezginiai per paskutiniuosius kelerius metus tapo nauja gatvės meno forma, kuri kol kas nepasiekė Lietuvos, ypač Kauno miesto. 

Kadangi Lietuvoje yra nemažai garbaus amžiaus žmonių, kurie gebą puikiai įvairiais raštais megzti, tai greičiausiai gatvės meno forma turėtų pasirodyti už kelių savaičių. Manoma, kad mezginių vienetų kiekis panaudotų gatvės menui būtų rekordinis, sprendžiant iš duobių skaičiaus Kauno mieste. 

Viskas prasidėjo iš pasalų – naktį į gatvę išsmukę šešėliai savo kūriniais pažymėdavo gatvės stulpus, automatus stovėjimo aikštelėse, parkų medžius. 

Šitaip paliekamų ryškiaspalvių mezginių jau kelerius metus daugėja viso pasaulio miestų erdvėse – pradedant pažymėtomis telefono būdelėmis Londone, baigiant autobusu Meksike. 

Pirmasis mezginys, paliktas gatvės praeivių teismui, manoma, buvo prieš penkerius metus apmegzta vienos parduotuvės Teksaso valstijoje rankena. 

Šaltinis: „Kauno diena“.