2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Nemokamas internetas Laisvės alėjoje - dar dvejus metus

Kauno miesto savivaldybė ir bendrovė TEO šiandien pasirašė sutartį, kuria dar dvejiems metams yra pratęsiama galimybė Laisvės alėjoje nemokamai naudotis internetu. 

Interneto „ZEBRA belaidis“ veikimo vietose užtikrinama iki 10 Mb/s sparta. Nemokamai naudotis internetu galima nešiojamuoju ar delniniu kompiuteriu bei išmaniuoju telefonu. 

Kauniečiai itin aktyviai naudojasi belaidžio interneto paslaugomis ir džiaugiamės, kad kasmet besinaudojančiųjų skaičius tik auga“, - sakė bendrovės Kauno regiono vadovė Loreta Ivašauskienė. 

Nuo pirmos dienos, kuomet buvo pradėta tiekti belaidžio interneto paslauga Laisvės alėjoje, nemokamomis interneto paslaugomis iš viso pasinaudojo maždaug 47 tūkst. internautų, vidutiniškai po 70 per dieną. 

Nemokamas internetas veikia Laisvės alėjoje nuo Šv. Archangelo Mykolo bažnyčios iki sankryžos su Savanorių pr. ir Rotušės aikštėje. Nuo praėjusių metų jis veikia ir Lietuvos zoologijos sode. 

Bendrovė TEO nemokamo belaidžio interneto paslaugas Kaune pradėjo teikti 2009 m. rugpjūtį. 

Nemokamą belaidį internetą Laisvės alėjoje taip pat tiekia bendrovė „Mikrovisata“. 

2009-07-02 Laisvės alėjoje startavo nemokamas bevielis internetas, todėl kauniečiai bei miesto svečiai visoje Laisvės alėjoje, Vilniaus gatvėje ir Rotušės aikštėje nemokamai mėgaujasi bevieliu internetu.