2014 m. rugsėjo 7 d., sekmadienis

Visą naktį vyko nemokami kultūriniai renginiai

Pirmąjį rugsėjo savaitgalį, rugsėjo 6 d., iš šeštadienio į sekmadienį, Kauno centre vyko Kauno miestui svarbiausias nekomercinis kultūros vakaras „Kultūra ir aš“ visą naktį nuo 19:00 iki 5:00 val. ryto, kuriame lankytojai nemokamai išvydo begalės įvairiausių meninių pasirodymų, galėjo dalyvauti įvairiausiose kūrybinėse dirbtuvėse ir susitikime-ekskursijoje „Pasivaikščiojimas su architektais po Žalgirio arenos iškilimo paslaptis“. Taip pat renginio svečius renginio organizatorių – visuomeninės savanoriškos jaunimo organizacijos „Idėja Kaunui“ savanoriai nemokamai vaišino arbata, kava ir bananu aplietu karštu šokoladu.


Visuomeninė savanoriška jaunimo organizacija „Idėja Kaunui“, siekdama tikslų įgyvendinimo ir prisidėdama prie miesto kultūros kūrimo proceso, padedant globėjams, rėmėjams bei savanoriams, pirmąjį rugsėjo savaitgalį organizavo visų laukiamą renginį „Kultūra ir aš“, kuriame kauniečiai ir miesto svečiai turėjo galimybę nemokamai dalyvauti naktinėje ekskursijoje „Pasivaikščiojimas su architektais po Žalgirio arenos iškilimo paslaptis“, kurios metu pirmoje dalyje Architektų namuose vyko susitikimas su architektais, kurie renginio svečius supažindino su Žalgirio arenos projekto gimimu. Antroje dalyje renginio svečiai galėjo sudalyvauti naktinėje ekskursijoje po Žalgirio areną, krepšininkų persirengimo patalpas, architektai ir susitikimo-ekskursijos globėjas Seimo narys Kazys Starkevičius pasidalino pačiomis slapčiausiomis paslaptimis apie Žalgirio arenos iškilimą, įvairiausius linksmus nutikimus bei intrigas.

Taip pat renginio lankytojai išvydo įvairių performansų, instaliacijų, Kazio Binkio teatro ir Kauno valstybinio lėlių teatro spektaklius, šokių mokyklų „Kairo žvaigždė“ ir „Sultana“ pilvo šokius, pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“, rokerio, saksofonisto ir akordeonistų bei dainuojamosios poezijos ir ugnies šou pasirodymus. Be to, buvo galima dalyvauti atvirose keramikos, tapybos ant vandens, didžiųjų muilo burbulų kūrybinėse dirbtuvės, sudalyvauti stalo futbolo turnyre, šokti šokių aikštelėje Lindy hop ritmu, pasižvalgyti po BlusTurgį. Taip pat ant vieno iš didžiausio lauko kino ekranų – INIT televizijos – buvo rodomi animacijos šedevrai.

„Kultūra ir aš“ – kiekvienas neabejotinai išvydo ir atrado tai ko kasdienybėje nepastebi, ar neranda tam laiko.

Kultūros vakaro „Kultūra ir aš“ tikslas yra skatinti įvairaus amžiaus žmonių grupes domėtis kultūriniu gyvenimu: aukšto meninio lygio įvairių sričių tarptautinio ir netarptautinio profesionaliojo ir mėgėjų meno sukūrimas ir įgyvendinimas, skirtų miesto įvaizdžiui kurti, skatinti jaunimo iniciatyvas bei miestiečius ir svečius dalyvauti kultūros kūrimo procese.

Daugiau užfiksuotų renginio akimirkų rasite „č i a“.

Renginys nebūtų įvykęs be renginio dalyvių, globėjų, rėmėjų ir savanorių bei informacinių partnerių. Todėl tariame didelį AČIŪ už prisidėjimą prie miesto kultūros kūrimo proceso – renginio „Kultūra ir aš“ organizavimo. 

GLOBĖJAI:
KAUNO MERAS ANDRIUS KUPČINSKAS
Kauno tarybos narė GINTARĖ SKAISTĖ
Kauno tarybos narė EDITA GUDIŠAUSKIENĖ
Kauno tarybos narė LORETA KUDARIENE
JONAS KORYZNA
AUDRONĖ IR JURGIS ŠEFLERIAI
Seimo narys KAZYS STARKEVIČIUS
Seimo narys RIMANTAS JONAS DAGYS
Seimo narė VINCĖ VAIDEVUTĖ MARGEVIČIENĖ
Seimo narė RASA JUKNEVIČIENĖ
Seimo narys ARIMANTAS DUMČIUS
Seimo narys KAZIMIERAS KUZMINSKAS


RĖMĖJAI:
Kauno miesto savivaldybė (www.kaunas.lt)
Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus (www.ciurlionis.lt)
UAB „Liningas“ (www.liningas.lt)
UAB „TOIRENTA“ (www.toirenta.lt)
Šokių centras „ŠOKIS LT“ (www.sokis.lt)
Šokių mokykla „Kairo žvaigždė“ (www.kairozvaigzde.lt)
Kauno valstybinis lėlių teatras (www.kaunoleles.lt)
Rytietiškų šokių studija „Sultana“
 Tapyba ant vandens „V.Y.T.A“ (www.vyta.lt)
Burbulų dėdė (www.burbuludede.lt)
Kazio Binkio teatras (www.kbteatras.lt)
Ikimokyklinio ugdymo įstaiga „Vaikystės sodas“ (www.vaikystes-sodas.lt)
VšĮ „Actio Catholica Patria“ (www.patria.lt)
Restoranas „MIESTO SODAS“ (www.miestosodas.lt)
Kūrybiniai sprendimai „Cechas.com“ (www.cechas.com)
UAB „Kauno švara“ (www.svara.lt)

INFORMACINIAI PARTNERIAI:
Telekomunikacijos bendrovė „INIT“ (www.init.lt)
„Kas vyksta Kaune“ (www.kaunas.kasvyksta.lt)

SAVANORIAI:
Inga Stalioraitytė
Sandra Lažauninkaitė
Artūras Krikunas
Tadas Mockevičius
Milda Kulcinavičiūtė
Donatas Balčiūnas
Vytautė Venckūnaitė