2017 m. gegužės 29 d., pirmadienis

Kauno akcentai *

„Kauno akcentai“ yra antrus metus iš eilės vykstantis, analogų Lietuvoje neturintis idėjų konkusas, kurį organizuoja Kauno miesto savivaldybė. 

Šiamet Savivaldybė kviečia teikti naujas idėjas pagal tris sritis: skulptūros, dizaino objektai ir šviesos instaliacijos. Konkurso dalyviai savo darbais gali papuošti bet kurią Kauno vietą, svarbiausia čia – unikalumas, savitumas, originalumas, bendra dermė su aplinka. Projektui įgyvendinti iš Savivaldybės biudžeto galės būti skiriame net iki 100 procentų projekto išlaidų. 

Kiekvienos srities projektus vertins nepriklausoma komisija, kuri ir išrinks konkurso nugalėtojus. 

Šiandien asociacija „Idėja Kaunui“ pateikė projektą „Parko suoliukas“, kurio įgyvendinimas numatytas Nemuno saloje ir Santakos parke, pagal Dizaino objektų, suteikiančių viešajai erdvei savitumo ir individualumo sukūrimas ir sumontavimas sritį. 

Nemuno sala atskleidžia Aleksoto ir Naujamiesčio kraštovaizdžių kontūrų grožį, o Santakos parkas – Vilijampolės, Aleksoto bei upių Nemuno ir Neries kraštovaizdžių kontūrų grožį, kuriais grožėtis susirenka ne tik kauniečiai, bet ir miesto svečiai. Tačiau Nemuno saloje apkritai nėra suoliukų, o Santakos parke yra vos keli, kurie jau seniai prarado savo egzistencijos prasmę. Todėl iniciatyvinei grupei „Idėja Kaunui“ kilo idėja sukurti 15-ka vienetų ąžuolinių suoliukų, kurių kiekvienas suoliukas būtų skirtingai apipavidalintas iš visų pusių lietuviškais tautodailės raštais (ornamentais), tuo suoliukai galėtų susilieti su gamtos harmonija ir suteikti žinių apie lietuviškus tautodailės raštus. 

Pagamintas suoliuko maketas.