2023 m. kovo 2 d., ketvirtadienis

Varžovai rankų lenkime ir mero rinkimuose

Ir vėl organizacija „Idėja Kaunui“ tapo vienu didžiausiu pilietiniu chuliganu. Bet, tačiau viskas nuo pradžių.


2017 metais idėja susodinti už vieno stalo Kauno miesto merą Visvaldą Matijošaitį su vienu jo didžiausiu kritiku visuomenininku ir architektu Audriu Karaliumi kilo po to, kai Karalius ir kiti, demonstruojant prisirakinimą prie kaštonų, kalbėjo apie tai, kad Savivaldybė nebendrauja su visuomene. Ką gi, buvo suteikta proga. Bent trumpam... Beje, tuokart pozityviai į idėją sureagavo pats meras ir jo komanda bei visuomenė, ko pasėkoje atsirado reakcijos į idėją – užrašai „Perfect communication communicates nothing“ bei „Aš manau kitaip...“. Džiugu, kad bent tuokart į idėją trumpam buvo atkreiptas mero ir jo komandos dėmesys. Bet tik trumpam.


Šį kartą idėja susodinti merą Matijošaitį su vienu pagrindiniu jo varžovu Mero rinkimuose komunikacijos specialistu, keliautoju ir prodiuseriu Mantu Bertuliu pasufleravo pats meras Matijošaitis su tuo metu savo komandos nariu Bertuliu, kuomet dar 2017 metais jie abudu nutarė viešai pasivaržyti tarpusavyje lenkiant rankas. Šį kartą, patikėkite mumis, varžybos tikros, tik ne rankų lenkimo, o mero rinkimai!


Dar kartą patvirtiname – NIEKAS nemokėjo pinigų už šį performansą, kaip ir 2017 metais. NIEKAS! O organizacija „Idėja Kaunui“ norėtų, kad kas sumokėtų ar paaukotų, nes turi neblogų kitų idėjų, kurie susiję su galerija po atviru dangumi Ąžuolyno parke.


Dėl performanso 2017 metais organizacijai „Idėja Kaunui“ pavyko išsisukti nuo administracinės ir finansinės atsakomybės, tačiau šį kartą, pasikeitus teisinei ir politinei situacijai – abejojama (teks pasikliauti visuomenės sąmoningumu ir parama). 


„Idėja Kaunui“ – tai daugiau nei idėja...