2009 m. birželio 3 d., trečiadienis

Nemokamas internetas Kauno Laisvės alėjoje gali atsirasti jau rudenį

Kauniečiai nemokamomis belaidžio interneto paslaugos Laisvės alėjoje galbūt galės naudotis jau šį rudenį. Anot Kauno savivaldybės, šiuo metu vyksta pokalbiai su informacinių paslaugų bendrovėmis.  
Trečiadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas susitiko su UAB „Mikrovisatos TV“ vadovais. Įmonės „Mikrovisatos TV“ generalinio direktoriaus Raimundo Gaidžio teigimu, įmonė palaiko iniciatyvą dėl nemokamo interneto ir norėtų prisidėti prie projekto įgyvendinimo. 

Mūsų įmonė – didžiausia Kaune belaidės ir kabelinės TV tiekėja bei šviesolaidinio interneto lyderė. Stengiamės aktyviai dalyvauti miesto gyvenime ir norime prisidėti prie iniciatyvų atgaivinant Laisvės alėją“, – sakė R. Gaidys. 

Susitikime pabrėžta, kad savivaldybei nemokamo interneto prieigų įrengimas ir išlaikymas nekainuotų, nes paslaugas teikiančiai įmonei būtų suteikta galimybė reklamuoti savo nemokamo interneto paslaugą Laivės alėjoje ir kitose vietose esančiuose reklamos stenduose. 

Informaciniai ženklai, skelbiantys apie teikiamas nemokamo interneto paslaugas, galėtų atsirasti ant alėjoje esančių suoliukų. Prisijungimui prie interneto nereikėtų jokios papildomos įrangos, užtektų nešiojamojo kompiuterio, palaikančio standartinę bevielio interneto technologiją. 

Nemokamo interneto Laisvės alėjoje idėja buvo pasiūlyta „Idėjos Kaunui“ konkurso metu. Pasak miesto mero A. Kupčinsko, nemokamas internetas yra vienas iš daugelio būdų atgaivinant centrinę miesto dalį. 

2009 m. balandžio 9 d. vienas iš iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ narių Henrikas Kupcikevičius buvo parengęs detalų planą kaip pagyvinti miesto centrinę dalį, pritraukti jaunimą, padėti miesto svečiams, pristatydamas idėją - „Nemokamas bevielis internetas Laisvės alėjoje“.