2009 m. rugsėjo 10 d., ketvirtadienis

Iš „Kauno naktų“ – su nešiojamuoju kompiuteriu

ZEBRA žaidimo nugalėtoja (dešinėje) su TEO LT, AB
Kauno regiono direktore Loreta Ivašauskiene
Šeštadienio naktį praūžusios ,,Kauno naktys“ buvo dosnios ne tik renginiais, bet ir prizais - vidurnaktį kauniečiai bandė savo žinias ir laimę ZEBRA žaidime. 

Visi tarp 22 ir 24 val. Rotušės aikštėje ar Laisvės alėjoje prisijungę prie nemokamai Kaune visus metus veiksiančio interneto ZEBRA belaidis ir atsakę į klausimus apie Kauną, turėjo galimybę laimėti nešiojamąjį kompiuterį. 

Iš visų teisingai atsakiusiųjų burtų keliu paaiškėjo 10 žmonių, kurie buvo pakviesti 1 val. nakties išsiaiškinti, kuriam atiteks pagrindinis prizas - nešiojamasis kompiuteris. Laimė šypsojosi kaunietei studentei Gintarei Gaižauskaitei. Kiti 9 žaidimo dalyviai buvo apdovanoti USB atmintinėmis. 

Burtų traukimo metu žaidimo dalyviai juokavo, kad tai – pirmas kartas, kuomet Kaune naktį kompiuterį galima laimėti, o ne pasisavinti svetimą. ,,Kauno naktų” mecenato TEO LT, AB įsteigtu prizu besidžiaugianti verslo ekonomikos studentė Gintarė Gaižauskaitė, sakė: ,,Niekada nieko nelaimiu, todėl dažniausiai loterijose ir žaidimuose net nedalyvauju. Šį kartą tiesiog pasisekė – gavau lankstinuką, susidomėjau, atsakiau į klausimus ir laimėjau“. Gintarė žaidime dalyvavo kartu su draugais: jungėsi prie nemokamo ZEBRA belaidžio interneto mobiliuoju telefonu ir kartu diskutuodami bandė teisingai atsakyti į klausimus apie Kauną. ,,Sunkiausias klausimas buvo apie ,,Ąžuolyną“. Ilgai svarstėme, ar tai didžiausias ąžuolų parkas miesto teritorijoje tik Lietuvoje ar ir visoje Europoje. ,,Atspėjome, išties ,,Ąžuolynas“ – didžiausias Europoje“, - pasakojo Gintarė. 

Per dvi žaidimo valandas savo laimę bandė daugiau nei 400 ,,Kauno naktų“ dalyvių. Pasak žaidimo organizatorių, šis dalyvių skaičius - kur kas didesnis nei buvo tikėtasi. Loreta Ivašauskienė, TEO LT, AB Kauno regiono direktorė teigė, kad žmonių aktyvumas rodo, jog tokių iniciatyvų Kauno miestui ypač trūksta. ,,Mūsų įmonė siekia vienyti bendruomenes, todėl remiame miestų ir miestelių šventes, prisidedame prie gerų idėjų įgyvendinimo. Kaune suteikę galimybę miestiečiams ir svečiams naudotis nemokamu ZEBRA belaidžiu internetu tikimės prisidėti prie gyvesnio, aktyvesnio ir modernesnio Kauno kūrimo“. 

Nemokamu ZEBRA belaidžiu internetu galima naudotis Kauno Rotušės aikštėje ir Laisvės alėjoje. Belaidžio interneto prieigos taškų veikimo zonose užtikrinama 10 Mbit/s sparta. Nemokamai prisijungti prie interneto kauniečiai ir miesto svečiai gali nešiojamuoju ar delniniu kompiuteriu, taip pat kitu įrenginiu, palaikančiu ,,Wi-fi’. Nemokamas ZEBRA belaidis internetas Kaune veiks iki 2010 metų rugsėjo mėn. 

ZEBRA žaidime dalyvavę turėto teisingai atsakyti, kad: 
1. Sovietmečiu legendinė ,,Konrado kavinė“ buvo vadinama ,,Tulpe“. 
2. ,,Ąžuolynas“ - didžiausias ąžuolų parkas miesto teritorijoje Europoje. 
3. Laisvės alėjoje auga daugiausiai liepų. 
4. Kaunas šiais metais švenčia Laikinosios sostinės 90 metų jubiliejų. 
5. ,,Kauno naktų“ pavadinimas - ,,Kauno naktys: ekologija ir kultūra nuo sutemų iki aušros“. 
6. Dainos ,,Žemyn upe“ pirmoji eilutė yra ,,Mes prie Nemuno užaugę“. 
7. Laisvės alėjoje stovi paminklas kunigaikščiui Vytautui. 
8. Iš Kauno nėra kilęs Jonas Kazlauskas.