2010 m. rugpjūčio 27 d., penktadienis

Organizuojamos kultūros naktis „Kauno naktys“ įvykis rugsėjo 18 d.

-->
Nekomercinis kultūrinis renginys skirtas kauniečiams ir miesto svečiams „KAUNO NAKTYS: kultūra ir aš“ planuotą datą – rugsėjo 4 d. – neįvyks. Renginys turėjo prasidėti 20 val. vakaro ir baigtis 6 val. ryto.

Kauno miesto savivaldybės Renginių organizavimo Kauno viešose vietose komisija (toliau – Komisija) rugpjūčio 25 d. priėmė sprendimą, vilkinantį leidimo rugsėjo 4 dienos renginiui išdavimą. Šio sprendimo rezultatas - renginys rugsėjo 4 dieną negalės įvykti. Oficialaus rašto, kuriame būtų išvardintos priimto sprendimo priežastys, Komisija dar nėra parengusi. Mes, organizatoriai, išgirdome dvi skirtingas versijas motyvų, kuriais vadovaudamasi Komisija priėmė sprendimą, ne tik iš Komisijos narių, bet ir iš žiniasklaidos,. Kuri versija bus oficialiai pateikta, turėtume netrukus sužinoti.

Mes vakar bei šiandien posėdžiavome ir tarėmės kaip pasielgti, kad nenukentėtų Kauno kultūrinis gyvenimas, kauniečių, miesto svečių ir mūsų iniciatyvą palaikiusiųjų rėmėjų, draugų, globėjų, informacinių rėmėjų lūkesčiai dėti į nekomercinį kultūrinį renginį skirtą kauniečiams ir miesto svečiams „KAUNO NAKTYS: kultūra ir aš“. NUTARĖME, kad renginys bus organizuojamas rugsėjo 18 dieną. Jis turėtų prasidėti 20 val. vakaro ir baigtis 6 val. ryto.

Taip pat nutarėme nepamiršti įvykusio incidento ir parodyti (vadovaudamiesi tuo pačiu Komisijos egzistenciją įrodančiu dokumentu - Kauno miesto savivaldybės tarybos 2003 m. gruodžio 18 d. priimto Nr. T-544 sprendimo 2 ir 3.8 dalimis), jog kultūra mums rūpi, suorganizuodami rugsėjo 4 dieną nuo 18 val. vakaro iki 6 val. ryto prie Soboro (Mykolo Žilinsko dailės galerijos) kultūrinį veiksmą, kuriame bus „Kultūrbutis“ arba „Čia užėjus tave gali ištikti KULTŪRA!“, šachmatų, šaškių varžybos ir kt.

Atsiprašome visų rėmėjų, draugų, informacinių rėmėjų, globėjų, dalyvių, kauniečių ir miesto svečių, kad renginys perkeliamas.

Ačiū už supratingumą.