2011 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Pristatyta ilgai brandinta idėja – internetinis puslapis „Neatrastos vietos“, kuris netrukus pradės veikti

Šiandien asociacija „Idėja Kaunui“ pristatė konkurso „Idėja mano ateities miestui“ komisijai ir visuomenei idėjos internetinio puslapio www.neatrastosvietos.lt pristatymą. 

Idėja „Neatrastos vietos“ gimė dar 2009 m. pavasarį ir buvo sukurtas idėjos prototipas –puslapis socialiniame tinklapyje „Facebook“. 

2010 m. kovo mėn. „Logint 2010“ idėjos prototipą – puslapį nominavo į Metų interneto apdovanojimus kategorijoje „Geriausia iniciatyva „Facebook“. 

Šiuo metu soc. tinklapyje „Facebook“ veikia „Kauno neatrastos vietos“, „Vilniaus neatrastos vietos“, „Kaišiadorių neatrastos vietos“, „Šilutės neatrastos vietos“ ir, žinoma, jungiantis visus puslapius, „Lietuvos neatrastos vietos“. 

Skaičiuojama, kad daugiau nei 73 tūkstančių unikalių soc. tinklapyje „Facebook“ prisiregistravę žmonių dalyvauja prototipų – puslapių „Neatrastos vietos“ veikloje įkeldami fotografijas ar video įrašus, komentuodami, išreikšdami įkelto objekto simpatiją paspaudžiant „Like“.

Greitu metu, kaip iniciatyvinė jaunimo grupė – asociacija „Idėja Kaunui“, galėsime pristatyti internetinį puslapį www.neatrastosvietos.lt, kuriame visi galės talpinti fotografijas ar video įrašus, kuriuose užfiksuotas Lietuvos kraštovaizdis, architektūra, paminklai ir t.t. (norint patalpinti failą, nereikės registruotis ir pan.). Tokiu būdų bus galima pasidalinti savo „atradimais“ su kitais internetinio puslapio lankytojais. Taip pat bus galima išreikšti savo nuomonę, pastebėjimus apie objektą užfiksuotą nuotraukoje ar video įraše. To pasakoje, manome, kad kiekvienas iš mūsų, lauks įvairių patarimų, norint pakeliauti po Lietuvos kraštus. Pažymėtina, kad internetiniame puslapyje bus pateikta visa informacija reikalinga turistams: nuo viešbučių sąrašų iki muziejų, lankytinų vietų ir pan. 

Internetinis puslapis veiks mažiausiai keturiomis kalbomis: lietuvių, anglų, vokiečių ir rusų. 

Tikimės, kad visi kantriai palauksime internetinio puslapio www.neatrastosvietos.lt veikimo pradžios.