2011 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

Įteikta Kauno miesto mero padėka „Kauno naktų“ organizatoriams – asociacijai „Idėja Kaunui“

Rimantas Mikaitis
Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis susitiko su asociacijos „Idėja Kaunui“ atstovais, kuriems išreiškė viltį, kad nekomercinis kultūrinis renginys „Kauno naktys“ bus labiau žinomesnis visoje Lietuvoje, pakils į aukštesnį lygmenį. Miesto meras R. Mikaitis pažadėjo padėti kuo galėdamas, kad „Idėja Kaunui“ savanoriai ateinančiais metais „Kauno naktyse“ kauniečiams ir miesto svečiams galėtų pasiūlyti pamatyti dar daugiau įvairiausių meninių pasirodymų bei „Kauno naktų“ lankytojams suteikti dar daugiau galimybių dalyvauti kultūros kūrimo procese. „Idėja Kaunui“ atstovai išreiškė viltį, kad kas kart daugiau kauniečių ir miesto svečių bus supratingesni, kad kas kart vis daugiau atsiras norinčiųjų dalyvauti kultūros kūrimo procese padovanodami šventę sau ir Kaunui. 

Prisimintina, kad „Kauno naktys“ pradėtos organizuoti nuo 2009 m., o ateinančiais metais bus ketvirtosios, kurios vyksta nuo 20 val. vakaro iki 6 val. ryto iš šeštadienio į sekmadienį, pirmąjį mokslo metų savaitgalį. „Kauno naktyse“ apsilanko daugiau nei 50 tūkst. kauniečių ir miesto svečių. 

Susitikimo metu „Idėja Kaunui“ atstovams miesto meras R. Mikaitis įteikė padėką. 

„Idėja Kaunui“ atstovai trumpai pristatė naujausią projektą, kuris turėtų vykti lapkričio mėn. antroje savaitėje – Tarptautinį animacinių filmų festivalį. Prisimintina, kad prieš 101-erius metus pirmą kartą Lietuvoje (Kaune) buvo sukurtas animacinis filmas.