2011 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

Pristatomas 9-tasis Tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis“ Kaune

Prieš 101-us metus buvo sukurtas pirmasis animacinis filmas Lietuvoje (Kaune). 1910 metais į ekranus išėjo Vladislavo Starevičiaus sukurtas pirmasis lėlių animacinis filmas „Elniaragių kova“ („Lucanus Cervus“, 1910 m. Kaunas). 

Šis didis menininkas pelnytai tituluojamas lėlinės animacijos pradininku ir dvidešimto amžiaus Ezopu, ir kino alchemiku, ir vabzdžių dresuotoju, ir stebukladariu iš Kauno. 

Lapkričio 14-19 dienomis (atidarymas vyks 14 d.) pirmą kartą per Kauną apskries didžiausias animacinių filmų festivalis. Vieną savaitę ArtHause menų inkubatoriuje, buvusioje Kauno kino teatre „Kanklės“ (Laisvės al. 32) vyks 9-tasis Tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis“ Kaune. 


Tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis“ Kaune – tai nekomercinių filmų arena. Festivalio tikslas – kuo plačiau pristatyti pasaulinės animacijos spektrą: įvairių stilių, nacionalinių mokyklų atstovų darbus, parodyti animaciją, kuri skatina kūrybiškumą, skatinti jaunimo iniciatyvas, minint savanorystės metus. 


Festivalio programoje žiūrovai nemokamai pamatys animacinius filmus iš įvairiausių šalių, kuriuos sukūrė ir profesionalūs, ir debiutuojantys režisieriai, ir studentai, ir moksleiviai, sukurtus per paskutiniuosius metus. Taip pat žiūrovai turės galimybę pamatyti lietuvių autorių naujausius animacinius filmus. 

Visi animaciniai filmai sugrupuoti, kurie bus rodomi skirtų kategorijų programose: lietuvių filmai, trumpi filmai, vaikams filmai, eksperimentiniai filmai, debiutiniai filmai, studentų filmai, muzikiniai animaciniai filmai, suaugusiems filmai ir vaikų sukurti filmai. 

21-oje programoje bus parodyta daugiau nei 240 animacinių filmų. 

Festivalis skiria didelį dėmesį jaunimo ir studentų animacijai, bendradarbiaujant su įvairiomis užsienio šalių aukštosiomis animacijos ir kino mokyklomis sudarytos programos „Jaunimas jaunimui“, kurios pasižymi ypatingu originalumu ir jaunatviška energija. 

ArtHause menų inkubatorius, buvęs Kauno kino teatras „Kanklės“ vykstančių animacinių filmų peržiūros sieks surasti savo žiūrovą. 

Visiems linkime pačių geriausių įspūdžių! 

Festivalio animacinių filmų programą galite atsisiųsti: P R O G R A M A (*.pdf)