2015 m. vasario 25 d., trečiadienis

Pareiškimas dėl Lino Kranausko #1

Linas Kranauskas, vieša nuotr.
Pastaruoju metu teismų duris aktyviai varsto dabartinis kandidatas į Vilniaus miesto tarybos narius, jaunasis politikas (jei neklystame, jau kaip ir dvejose partijose pabuvojęs), tačiau didžiausias melagis, besielgiantis amoraliai, turintis NET dvylikos klasių išsilavinimą (nors yra 35-erių metų) – Linas Kranauskas, socialiniuose interneto puslapiuose prisistatantis Romos imperatoriumi Kaligula, Mahometu ar tiesiog Linosz Kranowski.

2009 m. pavasarį dienraštis ir Kauno miesto savivaldybė organizavo idėjų konkursą pavadinimu „Idėja Kaunui“. Konkurso finalininkai, tarp jų ir pats L. Kranauskas, 2009-04-23 nutarė susibūrti į iniciatyvinę jaunimo grupę „Idėja Kaunui“, siekdami prisidėti prie miesto kūrimo proceso įvairiose srityse. 

Savanoriškai veikdama iniciatyvinė jaunimo grupė „Idėja Kaunui“ nutarė organizuoti vieną kultūros projektą, kurį paslapčia į savo rankas siekė perimti L. Kranauskas, kuris tuo pačiu siekė tapti iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ vadovu. Gali būti, jog taip jis elgėsi dėl to, kad vėliau galėtų lengviau patenkinti savo politines ambicijas – įkurti politinę partiją, būti jos Kaligula ar Mahometu, t. y. vadovu ir ne kitaip. Po dviejų metų (2011 m.) L. Kranauskas įkūrė politinę partiją, tačiau netapo jos pirmininku (greičiausiai pritrūko kompetencijos). Tiesa, kiek žinoma, toje partijoje jis teišbuvo vos dvejus metus ir šiuo metu jai nebe priklauso. Tai bent politinio gyvenimo pradžia!

Kaip tinkamumą visur ir visada būti vadovu, L. Kranauskas socialiniuose interneto puslapiuose save įvardijo kaip „Nuogo vyro kliedesiai“, o savo veiklą įvardijo kaip „Kranausko machinacijos in association“. Be to, jis, ieškodamas kambario apsigyvenimui, skelbimuose nurodė „siūlyti įvairius variantus, kad ir intymius“, apibūdino save kaip verkšlenantį interneto kuluaruose, bei teigė, kad „95 %. žmonių yra debilai“, gyrėsi, kad baigė ekologijos, teisės mokslus ir studijuoja matematiką bei turi didelę darbo patirtį.

Nors L. Kranauskas teisme nurodė, kad jo intelektas labai, net labai aukštas, ir jis galįs pats nustatyti kitų žmonių intelekto lygį, tačiau vėliau prisipažino, kad nežino, kaip tai daroma. Taip pat jis teisme nurodė, kad nenutuokia apie teisę (teisės mokslą), nors visiems, tame tarpe ir Kauno miesto savivaldybei, siekdamas įrodyti, kad jis yra tinkamas visur ir visada būti vadovu, 2009 m. ir vėliau gyrėsi, kad bakalauro teisės studijas baigė Vilniaus universitete, o magistrantūros teisės studijas baigė Mykolo Romero universitete. Taip pat, kad baigė ekologijos mokslus ir studijuoja matematiką Vilniaus universitete, bei turi įvairios darbo patirties. Tikras savantas?!

Oficialios universitetų ir valstybinių institucijų pažymos rodo, kad jaunasis politikas L. Kranauskas yra melagių melagis – jis nebaigė jokių teisės ar kitų universitetinių studijų, išskyrus turi tik (net) dvylikos klasių išsilavinimą. Be to, pažymos rodo, kad L. Kranauskas niekada nedirbo tose įmonėse, kurias jis įvardijo. Tikras melagis!

Taigi, iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ (asociacijos „Idėja Kaunui“) nariai atskleidė L. Kranausko dviveidiškumą. Paminėtina viena svarbi jo virtualaus gyvenimo detalė. Internetinėje erdvėje jis, pasivadinęs slapyvardžiu „Kaligula“, platino savo ir nepilnamečio pornografinio turinio nuotraukas, kuriose matyti ne tik jis, bet ir nuogas nepilnametis. Tiesa, dėl šių nuotraukų, mūsų žiniomis, yra iškelta baudžiamoji byla.

Tiesa, sąmoningai ar ne L. Kranauskas pasirinko slapyvardį „Kaligula“, tačiau iš istorijos žinome, kad romėnų istorikas ir biografas Gajus Svetonijus Trankvilas rašė, jog Romos imperatorius Kaligula pasižymėjo ištvirkimu. 

Nors L. Kranauskas teisme nurodė, kad jis nenutuokia apie teisę, vis dėlto jam primename – Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 153 straipsnio 1 dalyje numatyta, kad tas, kas atliko jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo veiksmus, baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

L. Kranausko praeitis ir politinės ambicijos nesukėlė pasitikėjimo kitiems iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ nariams, todėl jis, galimai iš pykčio, kerštaudamas, ar siekdamas pakenkti kai kuriems iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ nariams, pradėjo elgtis amoraliai, todėl jis pastaruoju metu pradėjo aktyviai varstyti teismų duris. Pavyzdžiui, prieš kelias savaites teisme L. Kranauskas raštu pripažino, kad daugiau nei prieš penkerius metus (2009-08-06) elektroniniu paštu iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ nariams paskleidė duomenis apie vieną iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ narį, kurie buvo neatitinkantys tikrovės, bei žeminantys jo garbę ir orumą. Kitaip tariant, L. Kranauskas pripažino, kad pažeidė žmogaus garbę ir orumą (LR CK 2.24).

Prisimintina, kad L. Kranauskas nebe pirmą kartą elgėsi amoraliai, dėl ko dar 2009-07-30 buvo pašalintas iš iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“. Tačiau iš to melagis L. Kranauskas nepasimokė, todėl, kaip aukščiau nurodyta, 2009-08-06, jis toliau elgėsi amoraliai. Taip pat jis amoraliai pasielgė ir 2009-08-14, kai iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ organizuojamo projekto busimam dalyviui paskleidė duomenis apie vieną iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ narį, neatitinkančius tikrovės, žeminančius jo garbę ir orumą (dėl to artimiausiu metu ketinama kreiptis į teismą). Ne gana to, vėliau melagis L. Kranauskas suįžūlėjo ir viešoje erdvėje paskelbė šmeižikišką bei įžeidžiantį pareiškimą apie vieną iniciatyvinės jaunimo grupės „Idėja Kaunui“ narį. Tiesa, šiuo metu pareiškimas, kuris buvo visais įmanomais būdais viešinamas daugiau nei trejus metus, panaikintas pačio L. Kranausko iniciatyva, kai tik jis prieš teisėją turėjo pasiaiškinti dėl savo amoralių poelgių (dėl pareiškimo turinio vyksta teismas). 

Atsakingai pareiškiame, kad dėl melavimo, amoralaus ir nesąžiningo elgesio, L. Kranauskas negali ir nėra tinkamas būti Vilniaus miesto tarybos nariu.