2012 m. liepos 11 d., trečiadienis

Kultūros naktis „Kauno naktys“ vyks rugsėjo 14 d.

Nekomercinis renginys, kultūros naktis „Kauno naktys: kultūra ir aš“, turėjęs vykti rugsėjo 8 d., vyks rugsėjo 14 d. nuo 20 val. vakaro iki 5 val. ryto, iš penktadienio į šeštadienį.

Komisija žinojo, kad „Kauno naktys“ organizuojamos rugsėjo 8 dieną. Taip pat žinojo, jog renginys (kuris oficialiai įtrauktas į Kauno miesto svarbių renginių ir į 2012 metų svarbiausių reprezentuojančių Lietuvą renginių sąrašus) turi savo nusistovėjusias tradicijas: jokios komercijos bei prekyviečių, pasirodymams naudojamos atviros erdvės, tokios kaip: „fontanas“, „Miesto sodas“, Nepriklausomybės a., Vilniaus g., dramos teatro prieigos. Tačiau dėl nežinomų aplinkybių, komisija tam tikriems asmenims išdavė leidimą tą pačią dieną rengti rudens gėrybių mugę tose pačiose vietose.

Galbūt komisijai atrodo, jog rudens gėrybių mugė yra reprezentatyviau už kultūrinį renginį „Kauno naktys“.

Norėdami išvengti besikertančių skirtingų renginių idėjų, turgaus įvaizdžio dėl tankiai vykstančios prekybos, nesaugumo, dėl visą dieną vyksiančios prekybos alumi, nepatogumų dėl techninių darbų susikirtimo bei tiesiog praradę svarbiausias pasirodymų vietas, kurios bus užstatytos prekyvietėmis ir nepasiekę jokių kompromisų dėl šių nepatogumų sumažinimo, „Kauno naktų“ organizatoriai, asociacija „Idėja Kaunui“, nutarė, bendradarbiaudama su Kauno miesto savivaldybe, perkelti „Kauno naktų“ organizavimo datą – iš rugsėjo 8 d. į rugsėjo 14 d.

Atsiprašome už nepatogumus ir tikimės supratingumo.