2014 m. birželio 26 d., ketvirtadienis

Kaune „Mero kėdė“ jau pasiglemžė dvi kandidates, negana to vienas kandidatas pašalintas iš rinkimų

Seimui pritarus, jog 2015 metais vyksiančiuose Savivaldos rinkimuose būtų tiesiogiai renkami merai, pirmiesiems kauniečiams pasiūlyta jau dabar tiesiogiai dalyvauti Kauno miesto mero rinkimuose, kurie jau pasiglemžė dvi kandidates. 

Pirmiausia būsimam pirmą kartą tiesiogiai kauniečių išrinktam Kauno miesto merui surasta nauja patogi „mero kėdė“. 

O kad Kauno miesto meru netaptų visokie „dievo pašaukti“ ir „taksistai“, įvedamas naujas kriterijus – būsimas Kauno miesto meras turės būti ne tik švarus savo sąžine ir t.t., bet ir tikrąja ta žodžio prasme – sausas! 

Visi kandidatai turės parodyti, kaip nori ir gali tapti Kauno miesto meru, pademonstruojant sumanumą, įvairiais būdais, išliekant sausam, pasiekiant „mero kėdę“. 

Atranka prasidėjo: pirmiausias ėjo laikomas rinkimų nugalėtojas, kuris labai nenorėjo sušlapti – liko stovėti ant akmens kol upė išdžius. Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovai pažymi, jog mero rinkimai vyks žiemą, kai vanduo tampa ledu. Pripažinkime, kantrus ir sumanus kandidatas! 

Vėliau kitas kandidatas, vos palietęs „mero kėdę“, sušlapo – Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu diskvalifikuotas iš rinkimų! 

Dar vėliau į „mero kėdę“ atsisėsti siekė dvi kandidatės, bet upė jų nepasigailėjo – nuskandino. Kandidačių rinkėjai teigia, jog ne upė, o kiti kandidatai jas nuskandino. 

Ir pagaliau, vienam pavyko atsisėsti į „mero kėdę“, esant švariam ir sausam. Tačiau jis, pamatęs, jog sėdi toli nuo žmonių, kurių problemos liko neišgirstos, būdamas atsakingas, nulipo nuo kėdės... 

Kas bus kitas, kuris sieks atsisėsti į „mero kėdę“? Rinkimai dar tik įsibėgėja.