2016 m. birželio 2 d., ketvirtadienis

„Jauna ir graži“ – Audronė Čiraitė

Prieš porą metų Artūras Račas savo tinklaraštyje paskelbė SąRaČą – nuorodas į asmenis, kuriems patiko LNK ir „Žinių radijo“ laidų vedėjo Algio Ramanausko viešai paskelbtas fekalijų srautas. 

Daug kas jam sakė, kad be reikalo, kai kas net grasino teismais, tačiau iki šiol mes manome, kad tai buvo teisingas sprendimas. 

Visai neseniai kilo mintis apie naują SąRaČą. Tik dar nežinoma, kaip jis turėtų vadintis. Šiaip jau teisingiausiai būtų pavadinti „(CENZŪRUOTA)*“, tačiau linkstama prie gražesnio pavadinimo – „Jauni ir gražūs“. Nes dauguma jų tikrai jauni, o kai kurie – gražūs. Savo išore. 

Tik štai nežinoma, kas yra viduje žmonių, kurie gali viešai pareikšti, kad jiems patinka, tai sveikam ir normaliam žmogui gali kelti tik pasišlykštėjimą. 

Ir tai nebus sąrašas. Tai bus konkretūs asmenys. 

Sprendimų nesiūloma, kiekvienas yra laisvas spręsti. Jei klaustumėte mūsų nuomonės, tai mes tokiam žmogui niekada nepaduotume rankos. 

Pristatome Audronę Čiraitę, kuriai patinka tai, kas parašyta žemiau: 

Esu toks jobanas padugnė, toks pyzda bei šikna, kad šį rytą vėl atsikėliau padvale kartu su Dora. Mama manęs neįleidžia į izbą, sako: imk savo supistą rankų darbo lentyną ir pyzdink k jebenimateri iš čia. Šita dundukė nesupranta, kad esu žurnalistas, tikrų žinių skleidėjas ir lietuviškas plunksnos akula, tskant škia. 

Kadangi troba buvo užrakinta, o po to karto, kai patekau į vidų, išdaužęs langą, buvau stipriai supyzdintas kočėlu, nutariau šiek tiek pasidžiaugti gyvenimu na atkrytom vozduche, tskant škia. Kadangi po praeito Klivečkos apsilankymo paeit negalėjau, tai su tapkėm ir sombrero nušliaužiau į mišką. Ten prinimalinau solniečnas vannas, rinkau butelius, okurkus ir džiovintą šūdą, kartodamas mantras apie pupulį, algutį, naujienų portalą ir tikrą žiniasklaidą. 

Pagavau driežą, norėjau susikišti į šikną, kad apkuoptų mano hemorojines šiškas, bet jis pabėgo, palikęs uodegą. Tada prisiminiau, kad pats esu jobanas jaščerica. Pabandžiau priklijuoti tą uodegą su rusiškų klijų Moment likučiais ant savo utelėtos gaktos, kad galėčiau visiems sakyt, kad tai mano naujas chujus. Kažkaip laikosi. Apsimyžau iš laimės. Dar apsišikau. Deja. 

Dabar rašau šitą postą iš Saulėtekio čitalnios, kur įsliukinau pro tarnybinį įėjimą. Kompas nenori leisti man prisijungti be slaptažodžio. Parodžiau jam savo naują bybį. Studentai iškvietė apsaugą. Tuoj mane supyzdins ir išvarys. Iki vakaro kaip nors nusigausiu iki trobos. Vakarienei vėl bus savadarbis šūdų-voblos kugelis. Tfu.“ 

Mūsų nuomone, 19-metė Audronė Čiraite garsi ne tik savo darbo patirtimi, kaip ji pati giriasi, šiai dienai dirba Lietuvos Respublikos Seime, nuo 2010-01-01 iki 2012-12-31 dirbo viešojoje įstaigoje „Švietimo ir kultūros centras „Jaunimas vaikams“, taip pat nuo 2012-01-01 iki 2014-12-31 dirbo mažojoje bendrijoje „Žalia rasa“, kuriai vadovauja jos motina Rasa Čirienė, bet ir akiplėšišku melu ir amoraliomis vertybėmis, kuomet akiplėšiškai viešai meluojama apie savo darbo patirtį, pritariama patyčioms.

Tačiau, Audronė Čiraitė, nepaisant to, kai viešai buvo atkreiptas dėmesys į jos pritarimą patyčioms, ji gegužės 10 dieną kreipėsi į save prisistatančią advokatę Eglę Mauricę-Mackuvienę, tikslu apginti tariamai pažeistas teises į atvaizdą ir privatų gyvenimą ir jo slaptumą, bei į garbę ir orumą. 

Tuo istorija nesibaigė, atvirkščiai... 

advokatė Eglė Mauricė-Mackuvienė, Facebook nuotr.
Advokatė Eglė Mauricė-Mackuvienė, kuri savo, kaip advokatės, internetiniame puslapyje nurodžiusi keletos žmonių pagiriamuosius žodelius apie ją pačią (matyt, tik tokiu būdu gali pajusti pilnavertiškumą), gegužės 30 dieną kreipėsi į Artūrą Račą, reikalaudama 520 Eur už Audronės Čiraitės tariamai pažeistas teises ir patirtą turtinę ir neturtinę žalą. Tačiau, kaip žinoma, Audronė Čiraitė net nežino apie advokatės Eglės Mauricės-Mackuvienės tokią saviveiklą, kurią pats Artūras Račas suprato tik tai kaip galimą šantažą. 

Atkreiptinas dėmesys į tai, kad tokią advokatės Eglės Mauricės-Mackuvienės saviveiklą smerkiame ir pažymime, kad taip elgtis advokatui yra nevalia. Kita vertus, yra suprantamas advokatės Eglės Mauricės-Mackuvienės toks elgesys, kadangi ji tik visai neseniai, nuo 2014 metų pradėjo verstis advokatės praktika. Tikimės, kad toks jos elgesys pirmas ir paskutinis.

Mes kategoriškai pasisakome prieš patyčias.


* - 2017-03-01 16:00 val. cenzūruota.
2016-07-04 Vilniaus miesto apylinkės teisme civilinėje byloje e2-1215-433/2017 (Nr. e2-30090-141/2016) priimtas ieškovės Audronės Čiraitės (toliau – ieškovė A. Čiraitė), atstovaujamos atstovės advokatės Eglės Mauricės-Mackuvienės, šiai dienai neišnagrinėtas ieškinys atsakovams asociacijai „Idėja Kaunui“, UAB „(NUASMENINTA)“ ir A. R. dėl pažeistų asmens neturtinių teisių gynimo, dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo, prašant: 1) (...); 2) (...); 3) (...); 4) (...); 5) (...); 6) (...); 7) pripažinti, kad atsakovė asociacija „Idėja Kaunui“ pažeidė ieškovės A. Čiraitės teisę į atvaizdą, teisę į privatų gyvenimą. Įpareigoti asociaciją „Idėja Kaunui“ ir (...) nutraukti teisę pažeidžiančius veiksmus – pašalinti iš interneto svetainės www.idejakaunui.lt (http://idejakaunui.blogspot.lt/) informaciją (nuomonę) „Jauna ir graži – Audronė Čiraitė“ bei ieškovės A. Čiraitės (atvaizdą), taip pat panaikinti visas ir bet kokias nuorodas į šį įrašą; 8) uždrausti atsakovams (...), asociacijai „Idėja Kaunui“, (...): bet kokiu būdu naudoti, viešai skelbti A. Čiraitės nuotrauką (atvaizdą); bet kokiu būdu, įskaitant spausdintinę, taip pat audio, video ir internetinę žiniasklaidą, internetinius dienoraščius (blog`us), socialinius tinklus, interneto svetaines ir kt., viešai skelbti bet kokią informaciją ar nuomonę apie ieškovę A. Čiraitę, taip pat privataus pobūdžio informaciją, sužinotą nagrinėjant šią bylą; 9) priteisti iš atsakovų (...), asociacijos „Idėja Kaunui“ ieškovės A. Čiraitės naudai ieškovė A. Čiraitės patirtas bylinėjimosi išlaidas.