2016 m. birželio 23 d., ketvirtadienis

Pagaliau, teismas pradės nagrinėti antstolės Ramunės Mikliušienės net 14 sugalvotus kvailus kaltinimus, nepasižyminčius sveiku protu ir logika

asociatyvi nuotrauka iš lrytas.lt
Beveik po metų, 11 mėnesių ir 12 dienų, galu gale teismas rugsėjo 14 dieną pradės nagrinėti skandalingu ir amoraliu elgesiu pagarsėjusios antstolės Ramunės Mikliušienės dar 2015 metų spalio 2 dieną privataus kaltinimo tvarka pateiktus net 6 neprofesionaliai surašytus skundus, kuriais kaltina asociacijos „Idėja Kaunui“ (toliau – asociacija) narius tariamai padarius net 14 nusikalstamų veikų, numatytų LR BK 154 straipsnio 1 ir 2 dalyse. Kaip žinoma, kad tai dar ne pabaiga, nes antstolė R. Mikliušienė, kuri yra „bankrutuojančios“ įmonės UAB „Novus rex“ vienintelė akcininkė, iš neturėjimo ką veikti ar (ir) turėdama kompetencijos stoką teisėje su savo „Sanča Pansa“, t. y. kompetencijos stoka pasižyminčia advokatės padėjėja Gražina Goštautaite, artimiausiu metu ketina teismą „užversti“ dar tokiomis pat savo sapalionėmis ir vapalionėmis, t. y. neprofesionaliai surašytais skundais, kuriuose nurodomi kvaili kaltinimai, nepasižyminčiais sveiku protu ir logika. 

antstolė Ramunė Mikliušienė
Antstolė R. Mikliušienė savo neprofesionaliai surašytuose skunduose, t. y. demagogijose nurodo, kad asociacijos nariai apšmeižė ją, kadangi asociacijos nariai įvairioms institucijoms ir žurnalistei tariamai šmeižikiškai apie ją nurodė, kad yra nuotrauka, kurioje užfiksuota viešoje vietoje M. Valančiaus g. Kaune sėdinti antstolė R. Mikliušienė dvejomis iškeltomis rankomis rodanti necenzūrinius gestus, bei nurodė, kad yra policijos pareigūnų tarnybiniai pranešimai, kuriuose nurodyta, kad į įmonę UAB „Novus rex“ 2012-05-22 apie 17 val. atvykus policijos pareigūnams R. Mikliušienė elgėsi agresyviai, savo elgesiu ir posakiais žemino pareigūnus. Ji kaltino juos kompetencijos stoka, taip pat pagrasino, kad pareigūnai nebedirbs. R. Mikliušienė tą vakarą elgėsi neadekvačiai, iš jos sklido alkoholio kvapas, buvo matoma, kad moteris yra išgėrusi. Pareigūnams pasiūlius pasitikrinti blaivumą, ji atsisakė, nors minėjo, kad tą vakarą gėrė alkoholinius gėrimus po įvykio (R. Mikliušienė policijos pareigūnus iškvietė dėl tariamos rankinės vagystės, kurią ji tą patį vakarą rado savo namuose ir pripažino, kad iš tiesų rankinė nebuvo pavogta). Dėl savo neblaivios būkles, R. Mikliušienė nesugebėjo pasakyti savo vardo ir pavardės, kuriuos už ją pasakė įmonės UAB „Novus rex“ darbuotojai. 

antstolė Ramunė Mikliušienė
Siekiant apginti asociacijos narius, įrodant jų nekaltumą ir tuo pačiu antstolės R. Mikliušienės nederamą elgesį visuomenėje ir akiplėšišką jos melą, t. y. demagogiją, su mielu noru parodytume garsiąją nuotrauką ir dar garsesnius policijos pareigūnų tarnybinius pranešimus, tačiau civilinėje byloje, apie kurią anksčiau aprašėme pranešime pavadinimu „Teismo sprendimas: antstolė Ramunė Mikliušienė – melagė, besielgianti skandalingai ir amoraliai“, nutarta laikinai uždrausti rodyti nuotrauką iki teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos. Be to, policijos pareigūnų tarnybinius pranešimus taip pat negalime rodyti, tačiau su jų turiniais galite susipažinti stebėdami teismo posėdį, kuris vyks rugsėjo 14 dieną. Kita vertus, manome, kad net nebūtina rodyti nuotrauką ir policijos pareigūnų tarnybinius pranešimus, kadangi visa tai yra pateikta teismui baudžiamojoje byloje. 

Tiesa, reikėtų paminėti ir antstolės R. Mikliušienės mėginimą „užsidirbti“, t. y. iš pat pradžių teismui pareiškė, kad dėl asociacijos narių tariamai padarytų nusikalstamų veiku, ji nuolatos patiria stresą ir įtampą, kadangi pablogėjo jos reputacija, dėl ko neturtinę žalą vertina 20 tūkstančiais eurais. Tačiau, kaip sakoma, „begeriant troškulys didėja“, tai taip ir šiuo atveju su skandalingu ir amoraliu elgesiu pagarsėjusia antstole R. Mikliušiene. Ji po truputi, vis nedrąsiai audė mintį apie neturtinės žalos padidinimą, ir po trijų mėnesių neturtinės žalos reikalavimą padidino nuo 20 tūkstančių iki 50 tūkstančių eurų. Kodėl ne iki milijono, vis dar lieka neaišku. Negana to, kad padidino neturtinės žalos reikalavimą, bet dar ir teismui pareiškė absurdišką norą, jog būtų areštuotas asociacijos narių turtas 50 tūkstančių eurų sumai, tačiau teismas antstolės R. Mikliušienės norą atmetė kaip nepagrįstą, nurodydamas, kad ji nėra pateikusi duomenų, patvirtinančių, kad apskritai yra patyrusi neturtinę žalą. Tačiau ji dar po dviejų mėnesių neturtinės žalos reikalavimą vėl padidino, tik šį kartą nuo 50 tūkstančių iki 60 tūkstančių eurų. Po truputi, po truputi ir gale metų neturtinės žalos reikalavimas turėtų siekti visą milijoną. Žodžiu, antstolė R. Mikliušienė „pagavo kablį“ (pradėjo reikalauti vis didesnės neturtinės žalos ir dabar negalinti sustoti). 

Vietoj to, kad antstolė R. Mikliušienė dirbtų savo tiesioginį antstolės darbą ir taip užsidirbtų, bet, matyt, jei paprasčiau atrodo pinigus uždirbti iš asociacijos narių. Apgailėtina. 


VIDEO. Iš kairės: antstolė Ramunė Mikliušienė ir jos atstovė - advokato padėjėja Gražina Goštautaitė


Kita vertus, kalbant apie tariamai pablogėjusią antstolės R. Mikliušienės reputaciją, dėl ko ji tariamai nuolatos patiria įtampą ir stresą, reikėtų atkreipti dėmesį į jos tikrąją skandalingą ir amoralią reputaciją, kuri yra iškalbinga, dėl ko pagrįstai susidarėme apie ją tokią nuomonę: 
1) 2012-05-22/23 policijos pareigūnų tarnybiniame pranešime Nr. 20-66-PRS-1046 dėl konflikto viešbutyje UAB „Novus rex“ buvo užfiksuota, kad į įmonę UAB „Novus rex“ 2012-05-22 apie 17 val. atvykus policijos pareigūnams R. Mikliušienė elgėsi agresyviai, savo elgesiu ir posakiais žemino pareigūnus. Ji teigė, kad jie nemoka dirbti, taip pat pagrasino, kad pareigūnai nebedirbs. Antstolė R. Mikliušienė tą vakarą elgėsi neadekvačiai, iš jos sklido alkoholio kvapas, matėsi, kad moteris yra išgėrusi, jai pareigūnai pasiūlė pasitikrinti blaivumą, bet ji atsisakė, nors minėjo, kad tą vakarą gėrė alkoholinius gėrimus po įvykio. Ji buvo tiek neblaivi, kad nesugebėjo pasakyti savo vardo ir pavardės, kas ja pasakė viešbučio darbuotoja. Darytina išvada, kad R. Mikliušienė nusižengė Antstolių profesinės etikos kodekso 23 straipsnyje numatytai nuostatai – antstolis negali piktnaudžiauti alkoholiu, psichotropinėmis, narkotinėmis ar toksinėmis medžiagomis. Ji ne tik nusižengė etikos kodeksui piktnaudžiaudama alkoholiu, bet taip pat žemino antstolės vardą, bet ir pažemino policijos pareigūnus dėl jų atliekamos veiklos. 

2) 2012-05-22 23:50 val. antstolė R. Mikliušienė melagingai policijos pareigūnams pranešė apie tariamą rankinuko vagystę, kai tuo tarpu ji savo namuose rado rankinuką, kuris apskritai nebuvo pavogtas. 

3) 2014 m. vasarą du kartus antstolė R. Mikliušienė siuntė buvusiam jos vadovaujamos įmonės UAB „Novus rex“ darbuotojui nuotrauką, kai jis klausė, kada su juo bus atsiskaityta, kuri darytą viešoje vietoje M. Valančiaus gatvėje Kaune, užfiksuojant antstolę R. Mikliušienę iškėlusią dvi rankas rodant necenzūrinius gestus. Toks antstolės R. Mikliušienės gestas parodė, jog jos įmonė UAB „Novus rex“ su buvusiu darbuotoju neketina atsiskaityti. 

4) 2015-05-19 antstolė R. Mikliušienė melagingai teismui civilinėje darbo byloje nurodė, jog neva asociacijos narys ją įžeidinėjo įmonės UAB „Novus rex“ patalpose, kai tuo tarpu yra garso įrašas, paneigiantis antstolės R. Mikliušienės melą. 

5) Antstolė R. Mikliušienė gavo drausminę nuobaudą už tai, kad vykdė apgaulingą buhalterinę apskaitą, neįnešdama į banką gautų pajamų, be to, neteisėtai pardavė žmogaus būtą ir atliko Kėdainių miesto senamiestyje statybos darbus bei nepagrįstai atleidinėja darbuotojus, neprofesionaliai atlieka antstolio funkcijas, neatjauti, elgiasi nežmoniškai, bendrauja su žmonėmis bauginančiai ir grasinančiai, kerštaudama nepagrįstai rašė skundus policijai dėl dokumentų klastojimo. 

6) Teisingumo ministerija daug kartų tyrė antstolės R. Mikliušienės veiklą, pagal Lietuvos Antstolių garbės terimo sprendimą, uždraudė antstolei R. Mikliušienei kurį laiką vykdyti antstolės pareigų, laikotarpyje nuo 2003 iki 2016 metų gavo 46 skundus dėl antstolės R. Mikliušienės elgesio. 

7) 2003-09-15 Panevėžio apygardos teismo baudžiamojoje byloje Nr. 1-27-08/2003 įsiteisėjusiu apkaltinamuoju nuosprendžiu Kėdainiuose dirbusi antstolė Genė Marija Kavaliauskienė pripažinta kalta, padarius nusikalstamas veikas, numatytas LR BK 228 straipsnio 1 dalyje, LR BK 300 straipsnio 1 dalyje, LR BK 300 straipsnio 1 dalyje ir LR BK 300 straipsnio 1 dalyje (2004-02-11 Lietuvos apeliacinis teismas baudžiamojoje byloje Nr. 1A-1-2004 m. įsiteisėjusia nutartimi paliko galioti Panevėžio apygardos teismo priimtą apkaltinamąjį nuosprendį), dėl ko ji iš antstolių buvo atleista Teisingumo ministro 2004-02-24 įsakymu Nr. 7P-8. Tačiau antstolė R. Mikliušienė laikotarpyje nuo 2009-10-12 iki 2015-09-14 G. M. Kavaliauskienę įdarbino savo padėjėja antstolės R. Mikliušienės kontoroje Kėdainiuose. 

iš kairės: antstolė Ramunė Mikliušienė ir
jos atstovė - advokato padėjėja Gražina Goštautaitė
Antstolę R. Mikliušienę teisme atstovauja advokato padėjėja Gražina Goštautaitė, kuri jau pačiame pirmame teismo posėdyje spėjo užsitarnauti „abejotinos reputacijos ir kompetencijos stoka pasižyminčios teisininkės“ vardą. Kita vertus, yra suprantama, kodėl advokato padėjėja G. Goštautaitė pačiame pirmame teismo posėdyje spėjo užsitarnauti „abejotinos reputacijos ir kompetencijos stoka pasižyminčios teisininkės“ vardą, kadangi ji advokato padėjėja dirbti pradėjo tik nuo 2014-08-26. 

Atsakingai pareiškiame, kad asociacija „Idėja Kaunui“ ir jos nariai nėra atsakingi už skandalingą ir amoralią antstolės R. Mikliušienės reputaciją.