2017 m. rugsėjo 5 d., antradienis

Spontaniški susitikimai su meru prie puodelio arbatos?!

Savanoriška jaunimo organizacija „Idėja Kaunui“ sekmadienį pristatė gatvės meno kūrinį, kuriuo pristatė idėją (kad yra galimas susitikimas su meru neformalioje aplinkoje prie puodelio kavos ar arbatos, kad yra galimas susitikimas tų žmonių, kurių galbūt mintys ar vizija ne visada sutampa, kad jeigu mintys ar vizija vienu ar kitu klausimu nesutampa, tačiau tai netrukdo susitikti puodeliui kavos ar arbatos) ir 2018 metais planuojamą organizuoti nekomercinį kultūrinį renginį – „Kauno naktys“.

Ant neseniai restauruoto Laisvės alėjos 38 namo sienos nupieštas Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis ir valdžią dažnai kritikuojantis architektas Audrys Karalius. Du vyrai prisėdę prie staliuko geria kavą. Prie pat sienos stovi ir tikras staliukas su dviem kėdėmis. Ant staliuko – du puodeliai. Kauniečiai gali prisėsti šalia dviejų žinomų kauniečių ir nusifotografuoti bei padiskutuoti. 

Vienas iš piešinio herojų meras V. Matijošaitis patenkintas, kad kūrėjai jį nupiešė jaunesnį ir lieknesnį. „Reikia padėkoti – gražiai nutapė: ir lieknesnį, ir jauniau atrodau. Ačiū už tai. Tik man keista, kodėl susodino su architektu A. Karaliumi. Aš jo nei pažįstu, nei bendravęs. Gal esame ranką vienas kitam paspaudę. Kartais tik paskaitau, ką rašo. Bet karaliai yra karaliai – ne visiems jais tenka gimti“, – šmaikštavo Kauno meras. 

Pats architektas piešinį socialiniame tinkle pakomentavo šmaikščiai: „Nėr tam Kaune ramybės su žmogum pašnekėt „ant ausies“...“, pridurdamas, kad reikia ieškoti žalio švarko, mat būtent su tokios spalvos drabužiais jis Laisvės alėjoje nutapytas. 

Panašu, kad asociacijos „Idėja Kaunui“ piešinys tikrai atitiko idėją ir pakvies padiskutuoti. Kauno mero patarėjas Tomas Grigalevičius patvirtino, kad prie piešinio vyks spontaniški susitikimai su miestiečiais. Pirmasis pasisėdėjimas turėtų įvykti jau šiandien. 

Kauno meras V. Matijošaitis šioje vietoje kartais pakvies kauniečius į spontaniškus susitikimus. Jei Laisvės alėja einantys kauniečiai pamatys prie šio staliuko sėdintį merą, jie galės prisėsti gyvai pabendrauti“, – informavo T. Grigalevičius. 

Kauno miesto savivaldybė vakare paskelbė nuotrauką, kurioje užfiksuotas šiandienos mero ir kauniečio spontaniškas susitikimas, nurodydama: „Spontaniški susitikimai su meru prie puodelio arbatos? Kodėl gi ne? Neseniai Laisvės alėjoje atsirado naujas gatvės meno kūrinys, skatinantis diskusiją. Todėl pamatę prie staliuko sėdintį merą, nesidrovėkite ir prieikite pasilabinti bei pabendrauti. Tokie susitikimai vyks reguliariai!“. 

„Idėja Kaunui“ – tai daugiau nei idėja